De Wet van Aantrekking

Iets dat mij mateloos intrigeert en inspireert is de Wet van Aantrekking, ook wel de Wet van Resonantie genoemd. Wat een heerlijke Universele Wet! En ik ben helemaal niet van de wetjes en de regeltjes, maar van deze wel. Het is een wet waar niemand onderuit kan. Hij is er gewoon. Punt.

Wat houdt het in?
Wij mensen en het universum bestaan uit energie en daarmee uit een bepaalde trilling. Jouw lijf, gedachten en emoties bepalen jouw unieke trillingsfrequentie. Omdat zowel de mens als het universum uit energie en dus trilling bestaan, trek je datgene aan wat op het trillingsniveau van jouw gedachten, emoties en gevoelens zit. Als je je dit realiseert, kan er een wereld voor je opengaan!! Tegelijkertijd kan het eng zijn, want shit ben jij dan verantwoordelijk voor alles wat er in je leven verschijnt aan ervaringen? YEP!

Ja maar hoe dan?
Hoe werkt dit dan in de praktijk vraag je je nu waarschijnlijk af:
“Trek ik dan vervelende en naar voelende ervaringen aan?”
“Hoe bedoel je, dat wil ik toch helemaal niet?”
Nee klopt, maar je doet dit onbewust. Tenminste nu nog. Het zit best ingewikkeld in elkaar en ook weer niet. Ik zal het proberen zo goed mogelijk uit te leggen.

Een voorbeeld
Jaren geleden heb ik een auto-ongeluk gehad. Ik reed op een tweebaansweg en moest linksaf slaan, maar er was geen uitvoegstrook. Ik remde om af te slaan en vervolgens klapte de auto die achter me reed tegen me aan waardoor ik haaks op de weg kwam te staan met als gevolg dat er ook nog een tegenligger tegen me aan knalde. Niet best. De persoon die achter mij reed, moest uit de auto gezaagd worden, omdat hij knel zat. Ik schrok me natuurlijk wezenloos, ik was compleet in shock. Ambulances erbij de hele rimram. Ik besefte amper wat er gebeurde. Geluk bij een ongeluk: niemand raakte gewond, er was alleen blikschade. Gelukkig.

Achteraf gezien, klopte wat er was gebeurd. In de tijd van het ongeluk voelde ik mij niet happy met mijzelf en mijn leven. Ik was lange tijd erg negatief over van alles en nog wat en mopperde veel. Ik focuste mij vooral op dingen die NIET goed gingen. Niks was goed en ikzelf al helemaal niet. Mijn energiefrequentie was laag. Ik zat in de energie van boosheid, wanhoop en frustratie. Die energie straalde ik uit. Met die lage, negatieve, niet goed voelende energie heb ik het ongeluk aangetrokken. Het was nodig voor mij om wakker te worden en te resetten. Het feit dat er verder geen slachtoffers vielen, klopte ook. Dat was niet de bedoeling. Het was wel de bedoeling dat ik met mijn neus op de feiten werd gedrukt. Blijkbaar was ik in die tijd nogal hardleers, want ik heb heus wel meerdere leerervaringen aangeboden gekregen in de jaren ervoor, maar die hielpen blijkbaar onvoldoende. Ik had een harde les nodig. En dat ongeluk was hard genoeg. Ik realiseerde mij dat ik het was die het ongeluk had veroorzaakt. Ook letterlijk want ik had een verkeersbord waarop stond dat ik niet linksaf mocht slaan niet gezien……..

Kortom
Wees je bewust van wat je denkt en voelt. En focus je daarbij vooral op wat je WEL wilt. Hoe je je WEL wilt voelen. Welke gedachtes je WEL wilt denken. Dit trekt namelijk goedvoelende ervaringen aan. Dit wil niet zeggen dat je je nooit eens rot mag voelen. Want natuurlijk gebeuren er ook nare dingen in je leven. Het is alleen wel aan jou hoe lang je in de narigheid blijft zitten. Emoties zijn er. Uiteraard. Daar zijn we mens voor. Maar jij bepaalt hoe en of deze emoties je leven regeren of dat je ervoor kiest weer fijnvoelende gedachtes en gevoelens te hebben. Dit heeft natuurlijk tijd nodig, dat is logisch. Gun jezelf dat ook.

Ik hoop dat dit stuk met je resoneert en dat ik het een beetje goed en praktisch heb uitgelegd. Voel je vrij er met mij over in gesprek te gaan. Op Facebook post ik regelmatig over dit onderwerp. Zie ik je daar?