Klantervaringen

M.M. (mei 2019)
Bedankt voor de gesprekken de afgelopen tijd! De gesprekken hebben me meer inzicht in mezelf gegeven en ervoor gezorgd dat ik (meer) voor mezelf ben gaan kiezen. 

Anoniem (mei 2019):
De gesprekken die ik met Heleen heb gehad, heb ik als heel fijn ervaren. Heleen is een warme, vrolijke en bewuste vrouw, zij luisterde naar mij en begreep mij écht. Ik zie de  gesprekken als een proces waarin ik mezelf veel beter heb leren kennen en waarin verdwaalde puzzelstukjes weer op de juiste plek terechtkwamen. Ik ervaar nu overzicht en rust en ik ben dichter bij mezelf komen te staan. Dank je wel Heleen!

Jessica (april 2019):
Heerlijk om even dagelijkse ongemakken te kunnen spuien en bovendien dat het luisterend oor alles lijkt te herkennen en praktische handvatten biedt. Heleen heeft me laten inzien dat hooggevoelig zijn niet betekent dat je een pieperig muisje bent. Het is juist krachtig wanneer je haarfijn aanvoelt wat je grenzen zijn en dat je erin slaagt deze op tijd aan te geven. Hier kan de omgeving alleen maar baat bij hebben — en anders maar lekker niet! Enorm bedankt!

Birgitta (maart 2019):
Ik heb de gesprekken met Heleen als erg fijn ervaren. Het samen wandelen gaf een ontspannen lading aan onze gesprekken, ook in de stiltes die er af en toe waren. Door de gesprekken met Heleen ben ik nog meer gaan beseffen dat ik vooral bij mijn gevoel moet blijven, dat ik mag zijn zoals ik ben. Ik voelde me begrepen, ze gaf me door middel van vragen een beter inzicht in voor mij lastige situaties en is in staat om er een positieve draai aan te geven. Ik ben blij dat ik de stap heb genomen om met Heleen in gesprek te gaan, het heeft me absoluut sterker gemaakt.

Marlies (maart 2019):
Ik heb de 5 gesprekken met Heleen als heel prettig ervaren. Omdat ze zelf ook hooggevoelig is voelde ik me gehoord en vooral ook begrepen. Ze wees me onder andere op het feit dat ik erg streng voor mezelf ben en mijn gevoelens er niet ‘laat zijn’. Ik ben Heleen dankbaar voor de fijne gespreken en de handvatten die ze me heeft gegeven om dit vol te houden!

Wilma (januari 2019):
De manier van coaching met Heleen heb ik als heel prettig ervaren, zowel het wandelen buiten als de gesprekken zelf. Ze brengt rust, geeft me een ontspannen gevoel en met de tips die ik van haar heb gekregen kon ik direct aan de slag. Hierdoor ervaar ik nu rust in mijn hoofd en is mijn leven een stuk overzichtelijker geworden. Het buiten wandelen en praten voelde goed doordat we niet de hele tijd hoefden te praten, er was ook ruimte voor stilte en reflectie op wat er gezegd werd. Ga vooral door Heleen, ik denk dat je nog veel meer mensen kunt helpen!

Sjoerd (december 2018):
Bewonderenswaardig hoeveel ruimte Heleen bezit om onbevangen naar mij te luisteren. Het wandelen met Heleen was een grote reflectie op mijn manier van denken. Juist doordat zij zoveel ruimte overliet om mij te laten vertellen. Dit bleek ook meteen mijn gebrek: anderen niet de kans geven om een inkijk in mijn gevoel en manier van denken te geven. Heleen kwam met het inzicht dat op de praatstoel zitten dé manier is om anderen de kans te geven liefde en betrokkenheid naar mij toe te tonen. Onnodige veroordeling en onbegrip van beide partijen wordt zo (deels) voorkomen. De gesprekken voelden overigens totaal niet zwaarmoedig. Luchtigheid en humor maakten het juist openhartiger. Oh en dit was het levende bewijs dat ik zelfs drie keer geen zin in iets had, en achteraf toch blij was dat ik het had gedaan.

Anoniem (december 2018):
Ik heb de 5 gesprekken met Heleen ervaren als een proces, het heeft me inzichten gegeven om met mezelf aan het werk te gaan, om dingen luchtiger te bekijken, minder proberen om overal iets van te vinden en om af en toe lekker om je problemen te lachen. Ik heb in mijn dagelijkse leven (helaas) niet veel te maken met andere HSP’ers (waar hopelijk verandering in komt;-)) en het was erg fijn dat ik bij Heleen weinig woorden nodig had om me begrepen te voelen. 

Gerwin (november 2018):
Ik vond de gesprekken met Heleen heel prettig. Door haar suggesties en manier van vragen stellen heb ik beter inzicht gekregen in hoe ik om kan gaan in (voor mij) lastige situaties. Heleen heeft een open, ongedwongen houding waardoor het nooit een onprettig gesprek wordt. Door haar heb ik nu een aantal focuspunten op een rijtje waardoor ik meer rust ervaar, minder in mijn hoofd zit en meer in mijn lijf. 

Sandra (september 2018):
Ik had niet verwacht binnen relatief korte tijd al zoveel verder te zijn gekomen in het ontdekken van wie ik ben en wat mij blokkeert om verder te komen. Dit geeft mij een goed gevoel en ik kan hier nu na 5 gesprekken ook verder mee. De gesprekken met Heleen ervaar ik als gelijkwaardig. In plaats van te willen sturen, laat ze door middel van het stellen van de juiste (en soms confronterende:-)) vragen, alles uit mij komen waardoor ik mijzelf beter leer kennen en tot inzichten kom. 

Jolien (augustus 2018):
Na de gesprekken met Heleen ben ik precies waar ik wil zijn, ik voel me veel meer aanwezig ​en verbonden met mezelf. Daardoor kan ik nu op een hele zachte en natuurlijke manier weer het leven aangaan en ervan genieten, zonder iets te forceren. Ik heb geleerd hoe de balans te bewaren dus doen en niet-doen en tussen hoofd en gevoel. Wat ik nu heb bereikt, hebben we niet van te voren als doel gesteld, maar is het natuurlijke resultaat van de verbinding die ik heb ervaren met Heleen en met mezelf. Dit ervaar ik als heel prettig. Alle gesprekken vonden plaats in het nu zodat er ruimte is voor alles wat er op dat moment in mijn leven gebeurt.

Lart (juni 2018):
Na vijf gesprekken met Heleen voel ik me rustiger in mijn hoofd en zit ik meer in mijn lijf. Ik heb inzicht gekregen in mijn valkuilen en hoe ik hier in het vervolg mee om kan gaan. Ook ervaar ik nu dat het allemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn! Dit komt vooral door hoe Heleen de gesprekken leidt, heel luchtig met humor en totaal niet zweverig waar ik in het begin wel wat huiverig voor was.

Gert (juni 2018):
Bij de psychiater was ik na tientallen gesprekken gevoelsmatig nog geen stap verder en bij Heleen ben ik na drie gesprekken al klaar!

Mercedes (mei 2018):
Heleen betekent veel voor me als coach. Ze is invoelend en creëert een veilige omgeving voor je gevoel en gedachten. Zonder voorschrijvend te zijn begeleidt ze je met positivisme jouw eigen juiste weg op. Ze heeft kennis van zaken en biedt bruikbare tools om in het dagelijkse leven in te zetten. Het allermooiste is dat we op dezelfde golflengte zitten, wanneer we praten stroomt de energie. Na onze gesprekken voel ik mij verlicht en opgeladen, vol nieuwe inzichten. Tevens staat ze per e-mail klaar met praktische tips en heeft ze interessante artikelen om te delen.

Nina (maart 2018):
Via google ben ik bij Heleen uitgekomen. Bij onze eerste ontmoeting voelde ik me direct op mijn gemak. Ze heeft een goed luisterend oor, filtert mijn zienswijze op het leven en geeft vernieuwende inzichten. Ik heb de gesprekken als zeer prettig ervaren, waar ik nu nog steeds veel baat bij heb. Als je iemand zoekt voor een verhelderend gesprek met hierbij een nieuwe kijk op je leven, zou ik Heleen van harte aanbevelen.

Karlijn (juli 2017):
Ik vond de gesprekken heel fijn, het was net even dat stapje in de goede richting wat ik nodig had. Veel tips gekregen die erg goed hebben geholpen. Ik zou het iedereen die een fijn, verhelderend gesprek nodig heeft aanraden!

Marjolein (juli 2017):
Nadat ik al een periode bij een psycholoog was geweest met klachten van een burn-out, merkte ik dat ik vooral behoefte had aan iemand die me op een praktische manier kon ondersteunen. Ik herkende mezelf in hooggevoeligheid en vond via google de website van Heleen, die me gelijk aansprak. Heleen ging direct in op mijn hulpvraag met praktische tips en uitleg, die ik vervolgens in het dagelijks leven goed kon oefenen. Ik merkte dat ik me al snel beter in balans ging voelen. Het contact verloopt op een informele manier, wat ik als erg prettig heb ervaren.

Karijn (maart 2017):
Door al lange tijd niet lekker in mijn vel te zitten ben ik op advies van een vriendin op zoek gegaan naar een HSP ervarings-deskundige. Ik kwam via Google bij Heleen, leven is ervaren uit. Ik was niet op zoek naar een psycholoog maar een coach die mij even weer met beide benen op de grond kon zetten. Vanaf het begin heb ik de gesprekken fijn gevonden, vriendelijk en open. Maar ook een stukje vriendschappelijkheid, geen arts-cliënt gevoel. Handvatten gekregen waar ik verder mee kan. En een stukje zelf acceptatie, dat we niet met de maatschappij mee hoeven, maar vooral op ons eigen tempo door het leven mogen gaan. Heleen, dank je wel voor je luisterend oor en je opgewektheid 🙂

Anoniem (mei 2016):
Heleen is een zeer warme, betrokken en bewuste vrouw. Zij verstaat de kunst van het afstemmen op de ander en creëert een veilige, rustige en open sfeer tijdens de gesprekken. Ik waardeer haar oprechte respect en interesse en zij benadert mij altijd als een gelijkwaardige gesprekspartner. Er is ruimte voor mijn verhaal, reflectie op wat ik zeg en het uitwisselen van onze visies. Daarnaast reikt Heleen ook bruikbare oefeningen en vaardigheden aan om beter om te gaan met bepaalde obstakels en uitdagingen. Elk gesprek levert weer nieuwe energie, hoop en inzichten op!

Esther (april 2016):
Via een collega ben ik in contact gekomen met Heleen. Zij gaf aan dat Heleen zich voornamelijk richt op hoogsensitieve mensen, maar dat ze vooral een fijn persoon is om mee te praten die je praktische inzichten kan geven voor een prettiger relaxter leven. Dit is voor mij zeker gebleken. Ik heb wel eens moeite met het aangeven van mijn grenzen wat zich uiteindelijk uitte in overspanningsklachten. Door de gesprekken met Heleen leer ik dichtbij mezelf te blijven en de juiste keuzes te maken. Heleen is in mijn ogen een erg rustig en eerlijk persoon. Tijdens het eerste gesprek wist ze me snel op mijn gemak te stellen, waardoor ik mijn gedachtes goed met haar durfde te delen. Ook buiten de gesprekken steunt Heleen mij vaak door bijvoorbeeld een kort mailtje te sturen na een belangrijke afspraak of een artikel waar ik wellicht iets kan hebben. Kortom, mocht je op persoonlijk vlak ergens niet helemaal uitkomen dan is Heleen de aangewezen persoon om je hierbij te helpen.

Iris (april 2016):
Bedankt voor de gesprekken en hopelijk tot ziens! Je bent goed in wat je doet! Ik hoop dat je nog vele rondjes om het meer zal lopen met mensen die verlichting nodig hebben:)

Merel (februari 2016):
Heleen straalt een bepaalde rust uit waardoor ik mij op mijn gemak voel en ik het gevoel heb dat ik alles kan zeggen. Ze respecteert waar je op dit moment in je leven staat en helpt je graag op jouw tempo verder te ontwikkelen. Verder is ze erg enthousiast en betrokken bij je proces.

Marijke (januari 2016):
Heleen is een persoon bij wie je je gelijk op je gemak voelt. Ze denkt goed mee vanuit een voor mij nieuw perspectief. Ze geeft je handvatten waar je echt iets mee kan doen!

Anoniem (december 2015):
Ik heb het als heel fijn ervaren. Ik heb het gevoel gehad dat ik alles kon vertellen, je durft te confronteren, gebruikt humor en blijft zoeken naar hoe je het beste aansluit bij mij.